Ventspils Dzīvnieku audzētāju biedrība (VDzAB) par savu dibināšanas gadu uzskata 1986. gadu, kad Ventspilī sāka darboties “Suņu mīļotāju sekcija”, kas sevī apvienoja medību un dekoratīvo suņu šķirņu īpašniekus. Ar laiku, apvienojot visus šķirnes suņu audzētājus Ventspilī un Ventspils rajonā, izveidojās “Ventspils Dzīvnieku audzētāju biedrība”. Tagad VDzAB biedri ir no visas Latvijas, ne tikai no Ventspils un apkārtnes.

Kopš 1997. gada VDzAB ir Latvijas Kinoloģiskās Federācijas sastāvā – FCI sistēmā, kas ir pasaules lielāka un cienījamākā kinoloģiskā organizācija.

Akcents biedrības darbībā tiek likts nevis uz suņu skaitlisko daudzumu, bet gan uz kvalitāti visā. Ievestajiem kucēniem, metieniem, rīkotajām izstādēm – visam jābūt augstākajā līmenī. Vairākas suņu šķirnes tieši ar ventspilnieku atbalstu ir kļuvušas pazīstamas Latvijā – briāri, Rodēzijas ridžbeki, afgāņu kurti, ungāru vižlas, veimārieši, samojedi, pumi …

Lai izstāžu ringos izietu labi sagatavoti suņi, darbs tiek sākts jau ar maziem kucēniem. Biedrībā darbojas “Mazā suņu skola” . Katrs kucēna īpašnieks tiek aicināts iziet apmācību kucēna socializācijā, apgūt pamatus izstāžu karjerai, bet izstādēs VDZAB suņus var atpazīt pēc labām manierēm un panākumiem ringos.

Mudinam savus biedrus pievērsties arī aktīvai sportošanai vai citām nodarbēm, jo sunim vajadzīga interesanta un daudzpusīga dzīve.

Liela uzmanība tiek veltīta ievestajiem kucēniem, ir izveidota laba sadarbība ar reģionālajiem klubiem, bet Ventspilī dzimušie kucēni ir labi pazīstami Latvijā un ārzemēs.

Apmeklētāju pieņemšana – otrdienās no 18.00 līdz 20.00!

 

Piedāvājam

  • Suņu klubi

Atrašanās vieta

Andreja iela 7, Ventspils